Єпископ Григорій Хомишин в умовах українсько-польських стосунків: спроба історичного екстраполювання - Єгрешій, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті автор розкриває місце єпископа Григорія Хомишина в умовах українсько-польських відносин міжвоєнного періоду та намагається зрозуміти резонанс видання книги «Два Царства» в українському та польському соціальних середовищах.