Григорій Хомишин: шлях на голгофу (за матеріалами кримінальної справи) - Маслій, Ольга (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті досліджено останні місяці життя єпископа Г. Хомишина, що були пов’язанні з його арештом та перебуванням у тюрмі. Основну увагу приділеновисвітленню причин ув’язнення владики Хомишина на основі джерельних матеріалів. Проаналізовано кримінальну справу арештованого ієрарха Станиславівського та представлено наслідки покарання за його приналежність до Греко-Католицької Церкви.