Принцип духовної ієрархії людини у творчості апостола Павла, Отців християнської Церкви та філософів середньовіччя - Сабадуха, Володимир (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті проаналізовано внутрішні якості людини крізь принцип духовної ієрархії. На основі зазначеного принципу ап. Павло й Отці християнської Церкви виділили три рівня розвитку людини: тілесна, душевна й духовна. Виявлено, що ієрархічний підхід до розуміння духовних якостей людини притаманний середньовічним філософам і містикам. Принципу духовної ієрархії протистоїть принцип духовної демократії, який стверджує, що кожна людина має однакову духовну природу. Доведено актуальність принципу духовної ієрархії в умовах екзистенційної кризи.