Христоцентричність давньоруської літератури - Максим’юк, Юрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті проаналізовано основні засади питання христоцентричності у контексті духовної традиції Київської Русі. Розкрито богословські тлумачення христоцентричності києворуськими мислителями.