Духовна криза особистості та суспільства як передумова формування адикції - Климишин, Ольга (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
В статті представлено авторську точку зору на природу адикцій, адиктивної поведінки. Обґрунтовуються причинно-наслідкові зв’язки адикцій та духовної кризи особистості в умовах сучасного суспільства. Основними ознаками духовної кризи означено: руйнацію свободи як онтичної властивості людини, десуб’єктивацію та десакраменталізацію особи, моральний релятивізм та почуттєву атрофію.