2015 рік: ностальгія за Велетами, або Рахмани, де ви? - Федущак, Марія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Некомфортно почуваючись у сьогоденні, українці прагнуть наздогнати тих, хто розвивався у благополучніших умовах. Спершу, після здобуття незалежності, причиною своїх негараздів ми здебільшого вважали зовнішні чинники. Революція гідності виявила і наш героїзм, і нашу мізерність, спонукала звернути погляд всередину себе.