Роль Митрополита Андрея Шептицького у розвитку мистецтва Галичини - Литвин, Галина (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Занепад культури якогось народу та її творчої сили - це більша трагедія, як упадок держави, яка є тільки найважливішим засобом для розвитку культури. Державу інколи легше відзискати, як відродити силу своєї культури. Андрей Шептицький