Становище Римо-Католицької Церкви у Галичині в 1944-1964 рр. - Семкович, Діана (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
У статті проаналізовано конфесійні зміни у Римо-католицькій церкві на території Галичини у 1944-1964 рр. Основну увагу приділено антицерковній політиці радянських органів влади,спрямованій на різке обмеження діяльності РКЦ у Львівській, Дрогобицькій, Тернопільській областях та особливо у Станіславській області.