Формування греко-католицького парафіяльного духовенства в Галичині у 1930-х роках (за матеріалами щоденника Юрія Процюка) - Предка, Софія (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
На прикладі вивчення щоденника Юрія Процюка проаналізовано процес становлення греко-католицького духовенства на території Галичини у 1930-х роках. У статті здійснено джерелознавчий аналіз мемуарів автора, які відображають період навчання майбутнього священика у Львівській духовній семінарії. Стверджується, що представники священичого стану прагнули внести елементи релігійної стилістики в описи повсякдення. Навчання, робота та особисте життя Ю. Процюка зображалися крізь призму церковної дійсності. Співвідношеня світського та сакрального виступає ключовою парадигмою внутрішнього пошуку автора впродовж життя.