Пастирські послання Митрополита Андрея Шептицького про участь духовенства і вірних у виборах до австрійського парламенту і Галицького сейму на початку ХХ ст. - Кавацюк, Дмитро (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Стаття присвячена пастирській діяльності митрополита А. Шептицького стосовно виборів до австрійського парламенту та Галицького сейму. Особлива увага приділяється аналізу пастирських послань митрополита стосовно передвиборної кампанії 1907 та 1911 рр. до віденського рейхсрату. У статті також проаналізовано ставлення митрополита до політичної боротьби під час виборчих перегонів та участі у ній духовенства.