За мир у часі війни: Греко-Католицька Церква в умовах розгортання національного збройного руху опору в Галичині (1943 - 1944 рр.) - Дрогобицький, Ігор (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
У статті окреслено визначальні складові ідеологічної основи соціально-політичної доктрини Греко-Католицької Церкви в умовах Другої світової війни. Означено ставлення церковної ієрархії до розгортання збройної боротьби під егідою Організації українських націоналістів у 1943 р.