«Від голгофи через катакомби до воскресіння»: до 70-х роковин Львівського псевдо-собору 1946 р. - Делятинський, Руслан; Єгрешій, Олег; Соловка, Любов (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
У статті на матеріалах пересувної виставки «Від Голгофи через катакомби до Воскресіння» проаналізовано процеси насильної ліквідації УГКЦ (1945 - 1946р.) державним тоталітарним режимом, формування і розвитку катакомбної Церкви (1946 -1989 рр.) та відродження УГКЦ (1980-ті -1991 рр.).