Суспільно-політичні орієнтації Митрополита Андрея Шептицького на початку ХХ ст. - Кліш, Андрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Проаналізовано участь митрополита А. Шептицького у суспільно- політичному житті Галичини на початку ХХ ст. Досліджено його роль у боротьбі за відкриття українського університету в Львові та реформування виборчого законодавства до Віденського парламенту та Галицького сейму.