Практика поминань та намірень на Літургії згідно із законодавством УГКЦ - Хортик, Олег (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті проаналізовано практику пожертвувань з нагоди служіння Літургії в намірі жертводавця відповідно до приписів канонічного права УГКЦ та на прикладі окремих єпархій УГКЦ, з’ясовано витоки цієї практики у Київській та Латинській Церквах. Автор доводить тезу, що необхідно розрізняти намірення і поминання в літургійній практиці, а їх поєднання (кумулювання) потребує дозволу єпископа.