Питання формування духовенства в постановах Замойського і Львівського синодів - Левицький, Олександр (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2017)
У статті висвітлюється питання богословської освіти, виховання та формування духовенства в Греко-Католицькій (Унійній) Церкві відповідно до рішень Замойського 1720 р. та Львівського 1891 р. синодів, проаналізовано мережу духовних семінарій, процес підготовки та екзаменування перед свяченнями кандидатів до священства.