Львіський псевдо-собор 1946 року: історично-канонічна ретроспектива і наслідки для УГКЦ - Кияк, Святослав (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2021)
В статті розглядаються церковно-історичні і суспільно-політичні передумови і наслідки для Української Греко-Католицької Церкви й українського народу Львівського псевдо-собору 1946 року. Розкриваються участь і роль у псевдо-соборі комуністичної влади та московського православ’я, які спільними зусиллями марно намагались досягнути єдиної цілі - ліквідації УГКЦ.