Діяльність згромадження сестер мироносиць на Прикарпатті в «катакомбний» період існування УГКЦ (1946–1989 рр.) - Маслій, Ольга (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
У статті досліджується історичний розвиток жіночого чернечого Згромадження сестер мироносиць на Прикарпатті. Основну увагу приділено висвітленню діяльності спільноти мироносиць у «катакомбний» період існування УГКЦ 1946–1989 рр. Автор описує процес ліквідації чернечого життя сестер мироносиць з приходом радянської влади, нелегальну діяльність монахинь і їхній внесок у релігійне життя Станиславівської, пізніше Івано-Франківської єпархії.