Релігійне питання в програмі УРП-УСРП - Міщук, Андрій; Міщук, Мар’яна (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Стаття присвячена дослідженню релігійної політики Української радикальної партії – Української соціалістично-радикальної партії, однієї з найбільш активних у політичному плані партії Західної України. УРП–УСРП сприяла збереженню культурницьких та державницьких традицій українського національного руху, підвищенню національної свідомості українців, і спільно з іншими провідними партіями Західної України виступала в обороні національно-політичних і соціально-економічних прав українського народу. Показано, що соціалістично-радикальні сили робили політичне життя в регіоні більш активним та постійно боролися за творення незалежної України. Проте їх стратегічним прорахунком стала неналежна увага до вирішення релігійного питання.