Греко-католицькі священики в Австрійському парламенті (1867-1907 рр.). - Кавацюк, Дмитро (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
Стаття присвячена діяльності греко-католицьких священиків у парламенті Габсбурзької монархії. Автор зробив спробу визначити кількість представників духовенства в райхсраті, а також їхню ідейно-політичну орієнтацію. Особлива увага приділяється аналізу діяльності священиків у Державній раді щодо забезпечення національно-культурних прав українського населення. У статті проаналізовано позицію духовенства під час голосування за загальноімперські закони та його взаємини з іншими послами парламенту.