Джерела до вивчення культурно-освітньої діяльності отців єзуїтів у Станиславові (1715–1946 рр.) - Клоновський, Юрій (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
У статті проаналізовано джерела, на основі яких досліджується культурно-освітня діяльність єзуїтів у Станиславові. Зазначено, що важливими для досліджуваної проблеми є панегірики, листи генералів єзуїтам, рукописи краківського та римського архівів, постанови конгрегацій. Охарактеризовано спогади очевидців про навчальний процес єзуїтського колегіуму у Станиславові та театральні постанови єзуїтів.