Взаємозв’язки Перемишльської та Станиславівської єпархій в період другої Речі Посполитої - Горан, Тетяна; Пилипів, Ігор (Добрий Пастир: науковий вісник Івано-Франківської академії Івана Золотоустого. Богослов’я. Філософія. Історія, 2015)
У статті розкриваються взаємозв’язки Перемишльської та Станиславівської єпархій, які визначали напрям розвитку Греко-Католицької Церкви у міжвоєнний період. Основним питанням зазначеного періоду була целібатна реформа, яка призвела до певних розбіжностей між єпископами ГКЦ. Проаналізовано спільний план роботи єпископів у рамках Католицької Акції ГКЦ.